Kezdőlap

Játssz! Mozogj! Ügyesedj!

 

 

A mi óvodánk

 

Az óvodánk jeles napjai időrendben

 

·        Állatok világnapja (október 4.) állatok témakörében: beszélgetések, dalok, versek mesék, felelevenítése, házi kiállítás rendezése gyermekmunkákból.

·        Szüret (október): Dalokat, énekes játékokat, verseket tanulunk a szüretről. Szőlőt préselünk, őszi gyümölcsöket válogatunk.

·        Advent (november). utáni első vasárnaptól a negyedik vasárnapig.

       Megismerkednek az advent jelképeivel és segítenek ezek elkésztésében: koszorú, naptár. A naptár alapján minden nap egyszerű feladatokkal készülünk a karácsonyra. Luca búzát ültetünk, almát fényesítünk, díszeket készítünk, almát, mézes diót, eszünk gyertyát gyújtunk, énekeket, verseket tanulunk, környezetünket díszítjük a karácsony jelképeivel. 

A karácsonyi ünnepség csoportos és óvodai szintű ünneplésből áll. Az óvodai szintű ünnepség során az óvodapedagógusok mesejátékot adnak elő gyermekeknek, együtt éneklünk karácsonyi dalokat. Ezt követően a csoportok külön ünnepelnek, a karácsonyi ajándékozás után a kapott játékokkal játszanak.

·        Mikulás: A gyermekközösség nagy ünnepe, melyre csoportonként lelkesen készülnek a gyermekek a felnőttekkel együtt. Énekeket, verseket tanulnak, rajzokat készítenek. A Mikulás minden gyermeknek személyre szóló ajándékot hoz.

·        Farsang (vízkereszttől hamvazószerdáig): A tél és a tavasz küzdelmének szimbolikus megjelenítése. Télbúcsúztatás, tavaszvárás. Farsangi dalokat, mondókákat tanulunk, álarcokat készítünk, a farsangról beszélgetünk, kiszebabát készítünk, mely a telet jelképezi. Erre jelképes formában rá aggatjuk azokat a rossz dolgokat, melyektől szabadulni szeretnénk. A farsang napján a kiszebabát zajkeltő eszközök kíséretében kivisszük az óvodából. Közösen éneklünk télbúcsúztató, tavaszváró énekeket és ezt követően a kiszebabát eldobjuk. Ezzel jelképezzük, hogy a tél véget ért, óvodába tavaszt jelképező barka ágakkal érkezünk vissza.

·        Március 15.: Csoportos megemlékezés az életkornak megfelelő érzelmi átéléssel.

·        Húsvét (az első tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltére következő vasárnap): Hagyományok átélése játékos formában, az ünnep hangulati előkészítése tojásfestéssel, díszítéssel, berzseléssel, díszítő munkákkal.

·        Föld napja (április 22.): Közös környezetszépítő munka: virágok ültetése, udvar gondozása szülőkkel együtt. Kapcsolódik a Hétszínvirág héthez, melynek keretében a gyermekekkel csoport és óvodai szinten rendezett tevékenységekkel, programokkal erősítjük az összetartozás érzését, az óvoda nevének tudatosítását. A Hétszínvirág hetet az óvodabál zárja.

·        Anyák napja (május 01 – 30): Csoportonként, dallal, verssel köszöntjük bensőséges ünnep keretében az édesanyákat, nagymamákat.

·        Nagycsoportosok búcsúztatása: A nagycsoportosok a délelőtt folyamán elbúcsúznak az óvoda dolgozóitól, fiatalabb társaiktól. Délután ünnepélyes évzáró műsor keretében ízelítőt adnak az év során tanultakból.

·        Gyermeknap (május utolsó vasárnapja): Tartalmas, színes vidám összejövetel ügyességi játékokkal, csoport és óvodai szinten.

·        Születés és névnapok: Az ünnepelt csoportos köszöntése ajándékozással a nevelési év folyamán az aktuális időpontban.

 

 

 

 

 

 

 Óvodakép

 

 

 

 

 

Küldetésünk

 

 

 

 

 

Nevelőmunka

 

 

 

 

 

Jeles napok

 

 

 

 

 

 Induló

 

 

 

 

 

Dokumentumok

 

 

 

 

 

Szolgáltatások

 

 

 

 

 

 Felvétel

 

 

 

 

 

Aktualitások

 
 

 

 
 

 Elérhetőség

 
     
     
     
     
         

<Kezdőlap> <Óvodakép> <Induló> <Küldetésünk> <Nevelőmunka> <Jeles napok> <Dokumentumok> <Szolgáltatások> <Felvétel> <Aktualitások> <Elérhetőségek>

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen:  titkarsag@hetszinviragovi18.hu ; boroczki@hetszinviragovi18.hu

Copyright © 2007 Hétszínvirág Óvoda

Utolsó módosítás: 2015.10.18.